zondag 24 oktober 2010

abstracte chemie filmpjes

Super milieubewuste chemiekleding en drinkbaar. M'n moeder maakte van dit spul ook thee.




Duurzame manier leven maken. De gave beesten van Theo Janssen. Aan het einde van het filmpje kom je erachter dat het een reclamefilmpje is voor bmw. (slim gekozen wat betreft duurzaamheid en innovatie).


Fluid sculpture. Lijkt me tof om banken/stoelen/poeven/zitblokken te maken met deze techniek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferrofluid Sculpture




Cymatics







Geinige experimentjes





Sterke reclame beelden


GOOGLE

GREENPEACE



FIREFOX

DEALERTRACK









Verschil tussen reclame en promotie

    • Wat is het verschil tussen reclame en promotie?

    • Reclame en promotie zijn twee verwante marketing tools, zowel op grote schaal gebruikt in de moderne wereld. Op het eerste gezicht kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat precies het verschil tussen reclame en promotie is, omdat ze beide gebruik maken van veel van dezelfde technieken en toe te passen om zeer vergelijkbare doeleinden. Een paar dingen reclame en promotie te onderscheiden van elkaar, met inbegrip van de werkingssfeer van de betrokken tijd, de totale kosten, impact op de verkoop, het doel, en wat voor soort bedrijven de techniek is geschikt voor.
      Zowel de reclame en promotie zijn vormen van marketing, die betrokken zijn bij het verkrijgen van informatie over een product naar de aankoop publiek. Reclame is meestal uitgevoerd door het midden-tot grote niveau ondernemingen, die komen met samenhangende berichten die bijdragen tot een versterking van het merk en hebben tot doel verkoop op lange termijn te bouwen. Advertising omvat zaken zoals het kopen van radio-of televisiespots, advertenties afdrukken tot in de regionale of nationale kranten, huren guerrilla marketing teams aan het woord over het product, of billboard campagnes of de affiche te verspreiden.
      Reclame heeft op haar doel niet alleen een stijging van de verkoop op de korte tot middellange termijn, maar ook een versterking van het merk en imago van het bedrijf en producten, om voort te bouwen op lange termijn de verkoop en de consument loyaliteit. Reclame is een kostbare inspanning, en het kan maanden of zelfs jaren voordat de resultaten worden gezien van een succesvolle campagne. Als gevolg daarvan kan, het meten van de verkoop rechtstreeks uit reclame moeilijk, hoewel de algemene trends van de cursus zal merkbaar zijn. Reclame is, als gevolg van de lange termijn agenda en hoge kosten, het meest geschikt voor grote bedrijven, of groter middelgrote ondernemingen, die de begroting voor uitgebreide campagnes hebben en een hogere rente bij de opbouw van lange termijn verkoop.
      Promotie, aan de andere kant, is een meer korte-termijn strategie. Hoewel de merk-gebouw kan optreden als gevolg van promoties, het is niet het punt. Het enige echte doel van een promotionele campagne is om de verkoop te bouwen in de korte termijn, hetzij aan een bedrijf terug te gaan in de zwarte, op het kapitaal van reserves op te bouwen voor expansie, of als een lange-termijn strategie van voortdurende promotie duwt om de verkoop doelen te bereiken. Promoties omvatten zaken als twee-voor-een-specials, coupons in de lokale of regionale krant, gratis monsters, of speciale in-store-evenementen.
      Omdat promoties zijn zo eenvoudig op te zetten, en de neiging op te richten voor de korte termijn winsten, zijn ze goed geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen. Hoewel reclamebureaus kunnen komen met promotiecampagnes als onderdeel van een grotere campagne, promoties zijn het soort dingen dat zelfs een een-persoons-bedrijf bij elkaar kunnen brengen om te rijden verkoop te helpen. Dit wil niet zeggen dat grotere bedrijven geen gebruik maken van promoties, natuurlijk, en veel zijn sterk afhankelijk van promoties in combinatie met grotere regionale of nationale advertentiecampagnes. Coupons, sterk in prijs verlaagde producten en diensten met toegevoegde waarde, zoals technische ondersteuning zijn allemaal voorbeelden van acties die kunnen worden gebruikt door de nationale ketens.
      Er is natuurlijk een grote overlap tussen reclame en promotie. De twee disciplines diervoeders en elkaar ondersteunen, en gezond advertentiecampagnes vaak afhankelijk van promoties, en visa versa. Zo kan een bedrijf bieden een twee-voor-een coupon op een product voor twee weken voor Kerstmis, met deze promotie naar verwachting met meer zaken. Voor de maanden voor de hand zou hetzelfde bedrijf waarschijnlijk een advertentiecampagne te duwen dat hetzelfde product, en de campagne zou blijven voor de maanden na de promotie. De promotie, in dit geval, dient om een golf van belang in te brengen op een bepaald moment tijdens de campagne heeft bijgedragen aan de campagne effectiever te maken.

Top 10. Guerilla acties

The Best Guerilla

Communicatiedrang brengt u de Guerillamarketing Top 10. Guerillamarketing houdt zoveel in als: ‘Unconventional marketing intended to get maximum results from minimal resources’. De sleutelelementen van deze nieuwe vorm van marketing zijn onconventioneel, low-budget, humor en creativiteit. Guerillamarketing bestaat al geruime tijd maar heeft zich na de milleniumwisseling pas ontpopt tot een serieus marketinginstrument. Deze CommunicatiedrangGuerillamarketing Top 10 laat u een tiental guerilla-acties zien die zich van het gros onderscheiden door creativiteit en doeltreffendheid. Kijk en huiver!

10. Chaos in Boston
We beginnen deze top tien met een zeer recente guerilla-actie uit Boston, USA. Ter promotie van Cartoon Network’s Aqua Teen Hunger Force bedacht een reclamebureau uit Boston het plan om in tien grote Amerikaanse steden een LED-afbeelding van de hoofdpersoon uit de tekenfilm op te hangen. Ondanks de tekst ‘No Danger’ die op de afbeelding vermeld was, werd de actie vooral door de politie in Boston opgemerkt. Eindresultaat: Verwijdering van alle uitingen, een schadeclaim van twee miljoen dollar en het opstappen van de CEO van Cartoon Network. Nice try, guys!

9. De Kassamobiel
In het over het algemeen keurige Nederland kunnen we er soms ook wat van. Dirk van den Broek bedacht de kassamobiel. De vrachtwagen met kassa was ten tijde van de prijzenoorlog regelmatig voor de deur van Albert Heijn te vinden. Klanten die met hun boodschappen Albert Heijn uitliepen konden bij de Kassamobiel opnieuw hun boodschappen laten scannen om te kijken wat ze bij Dirk kwijt waren geweest.


8. New Yorkse Maffia
Dé manier om de Amerikaanse consument te bewegen is shockeren. Dat weten de makers van de hitserie The Sopranos maar al te goed.


7. Naakt op het parlement
Een enorme stunt van de Britse FHM door in het conservatieve Engeland een naaktfoto van tv-actrice Gail Porter op het parlementsgebouw te projecteren.




6. Vreemde handen
Zakkenrollers zijn een groot probleem op de Brusselse luchthaven. De leiding van het vliegveld besloot tot een guerilla-actie om de bezoekers bewust te maken van het feit dat zij op elk moment gerold kunnen worden. Dit werd gedaan door het inhuren van zakkenrollers die een kunsthand met de tekst: ‘This hand just slipped into your bag’ bij onoplettende bezoekers in de tas te stopten.


5. Lee Lee Lee Lee
In het kader van de opening van een nieuwe winkel in Parijs besloot spijkerbroekenmerk Lee het Parijse straatbeeld om te toveren tot een waar jeansparadijs!

4. …omdat u geen TomTom heeft.
Ook TomTom bewijst dat guerillamarketing absoluut niet ingewikkeld hoeft te zijn. TomTom plakte op een groot aantal routekaarten langs de weg onder het bekende: U bent nu hier, een stickertje met de tekst: omdat u geen TomTom heeft. De consument wordt gepakt op zijn zwakste moment.

3. Auto’s op Duracell
Op de derde plaats een campagne van Duracell in Azië. 

Duracell beplakte auto’s met grote stickers van twee batterijen. 
Zie foto voor het resultaat.




2. Condooms op straat
Op nummer twee vinden we de campagne voor Durex with ribs. Deze guerilla-actie is al eerder besproken op deze site maar verdiend ook zeker een hoge notering deze top tien. Durex laat met deze actie zien dat een combinatie van humor, creativiteit en low-budget helemaal niet tot een ingewikkelde actie hoeft te leiden. Simpeler kan niet, doeltreffender ook niet.


1. Kabouterinvasie
Op de eerste plaats vinden we de geniale guerilla-actie van budgetbeller Parlino. Het Amsterdamse bureauDCVF zat achter deze guerilla-actie die plaatsvond in Zweden, België, Luxemburg en Nederland. Parlino plaatste in deze vier landen door heel het land een gigantische hoeveelheid gele kabouters. Dagenlang was het land in rep en roer. De kabouters doken op in kranten, op televisie en werden zelfs verhandeld via internet. Na een paar dagen maakte Parlino zich bekend met billboards met de tekst: Kabouters bestaan! En gratis bellen ook!


Slecht.
Tenslotte kunt u hieronder zien hoe het niet moet. Veel mensen associeren guerillamarketing met wildplakkerij. Dat is exact wat MSN hier doet. Zonde dat zo’n gigantisch bedrijf niet de expertise in huis heeft om met iets originelers te komen. Dit soort acties leiden vaak eerder tot irritatie dan tot hogere verkoopcijfers.


This entry was posted in Humor, Marketing & Reclame. Bookmark the permalink.

donderdag 21 oktober 2010

Inspiratie lab

Buizen

Transparantie


 
 
Misschien is dit materiaal wel interessant omdat het van afstand zwart is en  hoe dichter bij je komt hoe transparanter het wordt.

 
 
 
 
 
  Ruimte suggereren

Misschien met uitzicht pelen?

 Kleur
 Architectuur
 Materiaal
 
Space
Dit zijn futuristische knuffel poppen van Mariko Mori, als je met een groep alle poppen tegelijk knuffelt veranderen de kleuren.


Inspiratie